Beachvolleytouren kan återvända till Örebro

IMG_0016 (2)

Den 12-14 augusti kan det på nytt bli beachvolleyspel i Örebro. Det är Swedish Beach Tour som planerar att återvända till staden.

Touren stannar varje sommar till i mellan 5 och 9 städer. Varje delevenemang brukar vara fyra–fem dagar, där själva tävlingen tar tre dagar i anspråk. Landets bästa spelare på både på dam- och herrsidan deltar. Kring tävlingen blir det också musik och roliga sidoevenemang som vänder sig till hela familjen.

Elittouren har funnits i olika former sedan tidigt 1990-tal, men den nuvarande formen av Swedish Beach Tour hade premiär 2008. Vid varje delevenemang tävlar minst åtta herrlag och åtta damlag. De har chans att ta sig vidare till tourfinalen, det avslutande evenemanget som hålls i Umeå den 18–20 augusti. Vid ett av delevenemangen, i Falkenberg den 1–7 augusti, avgörs dessutom SM i beachvolley. Tourfinalen och SM är det mest prestigefyllda man kan vinna som elitspelare i Sverige.

Spelplatserna är ännu preliminära.