KDs Alla hjärtanstårta till Rias verksamhet

Lars%20O%20Molin%20(KD)%20o%20Tomas%20Elm%20Ria (3)

Varje år uppmärksammar Kristdemokraterna Örebro Partiavdelning en verksamhet, förening eller organisation som arbetar med att skapa goda gemenskaper på ideell grund. 2016 års alla-hjärtans-dagtårta går till Ria Dorkas för deras arbete med att minska den sociala utsattheten och höja livskvalitén för människor som av olika anledningar hamnat utanför samhällsgemenskapen.

Ria-Dorkas har funnits sedan 1969 och är numera den äldsta RIA enheten i Sverige. Verksamheten bedrivs på uppdrag av Svenska kyrkans församlingar och frikyrkorna inom Örebro kommun. Viktiga bidrag ges också av företag, föreningar och privat personer. Ria Dorkas verksamhet och arbete för att skapa en livsbejakande miljö kring människor som på grund av droger, hemlöshet eller kriminalitet har levt – eller lever – i social utsatthet är beundransvärt.

– De gör en otroligt viktig insats för att ge människor motivation att bryta destruktiva mönster och skapa möjlighet till ett bättre och mer värdigt liv, säger Lars O Molin, ordförande i Kristdemokraternas Partiavdelning i Örebro. Med på bilden är Tomas Elm från Ria Dorkas Örebro.