Örebrodesigners ställer ut på Ung Svensk Form

k8akq01vesfqk91dbpuh (2)

Kaffebryggaren som avslöjar om ditt kaffe är ekologiskt och materialet gelifoam som görs av gammalt lösgodis, det är något av det du hittar på utställningen Ung Svensk Form. Utställningen visar den bästa och mest spännande unga svenska designen i dag. Två av utställarna kommer från Örebro, Catrin Sundberg och Julia Schollin.

Utställningen öppnar på ArkDes på Skeppsholmen i Stockholm den 19 februari. Ung Svensk Form är en utmärkelse och en utställning som lyfter den senaste unga och mest nyskapande svenska formgivningen.

I utställningen visas 20 prisade bidrag inom bland annat produktdesign, textil, mode, konsthantverk och möbler som har valts ut av en jury bestående av bland andra modeskaparen Bea Szenfeld samt formgivarna Åsa Jungnelius och Samir Alj Fält.

– Utställningen är en temperaturmätare på vad som händer inom ung, svensk formgivning idag. Här visas vad som pågår inom svensk formgivning och de senaste uttrycken, säger Karin Åberg Waern, publik chef på ArkDes.

,