Lindstén fick första guldmedaljen för turistarbete under 50 år

Version 2

Vid Svenska Turistföreningens Örebroavdelnings årsmöte den 17 februari delades föreningens förtjänstmärke i guld ut för första gången ut lokalt. Det tilldelades Örebroprofilen, författaren Carl Anders Lindstén (t. v. på bilden) som mer än 50 år har främjat den lokala turismen.

Motiveringen är att “Carl Anders har under mer än 50 år främjat den lokala turismen med sina guideböcker som berättar om Närke och Kilsbergens sevärdheter. Med sin pedagogiska förmåga med förklaringar om vad som hänt sedan senaste istiden i Närke är Carl Anders en skicklig och mångsidig författare. Böckerna finns snart nog i varje Närkings bokhylla och flitigt använda för att på egen hand vandra med hjälp av hans böcker. Om någon har verkat för de turistiska inslagen i Närke så är det Carl Anders.

Han passar därför mycket väl in på reglerna för att erhålla förtjänstmärket i guld. Det delas ut till personer som på ett sällsynt och framgångsrikt sätt främjat Svenska Turistföreningens intressen. Carl Anders är därför mycket lämplig att erhålla utmärkelsen. Han har på ett sällsynt framgångsrikt sätt verkat för de intressen föreningen gjort till sina både lokalt och nationellt och är därför mycket väl berättigad till Svenska Turistföreningens förtjänstmärke i guld”.

Det årliga hedersomnämnandet för 2015 delas också ut under kvällen. Det tilldelades Lars Borgström, fotograf och är sedan lång tid verksam i fotoklubben Focus. För sina fotografiska insatser har han tidigare uppmärksammats, skriver turistföreningen.