Här träffas ungdomar från 32 länder för att spela pingis

1212454 (3)

I veckan inleds Sveriges största pingistävling, Safirs Internationella, som i år spelas för 44:e gången. Sedan fjorton år tillbaka spelas även Internationella Bordtennisförbundets Junior Circuit. 24-28 februari dyker ungdomar och en hel del elitspelare från världens alla hörn upp, 32 länder finns representerade, i Idrottshuset i Örebro för att göra upp om Swedish Junior & Cadet Open.

“En extra krydda som är högt uppskattad hos ungdomarna världen över är den högklassiga elitklassen, som spelas fredag 26 februari, med ett stjärnspäckat startfält som vanligt. Favoritskapet vilar åter på Xu Hui, som har fem raka vinster i herrarnas elitklass. Han lär dock få hård konkurrens av ett koppel svenska toppspelare som Jens Lundquist, Jon Persson, Harald Andersson. Eller varför inte räkna in förra årets knallsensation, den då 11-årige Tomokazu Harimoto, Japan, som tog sig ända till final”, skriver arrangörsklubben BTK Safir i ett pressmeddelande.