Medicin i rätt dos från ny anläggning i Örebro – servar 118 000 patienter

I dag invigde Apoteket en ny toppmodern produktionsanläggning för dosförpackade läkemedel. När den nya anläggningen i Örebro är helt i drift kommer 118 000 patienter att få sina läkemedel därifrån.

– Apodos är en tjänst som gör det enkelt för människor att ta sina läkemedel på rätt sätt samtidigt som den avlastar vården. Vi ser stora möjligheter att utveckla Apodos och därför är det fantastiskt roligt att vår nya toppmoderna anläggning nu kan tas i drift på allvar, säger Apotekets vd Ann Carlsson.

– Tack vare den nya anläggningen blir Örebro Apotekets centrum för dosproduktion. Tidigare har dosproduktion skett i andra lokaler i Örebro och även i Umeå, men nu samlas hela produktionen till den nya anläggningen. I och med att Apoteket nyligen också tagit över dosproduktionen till Västra Götalandsregionen och Region Halland så fördubblas produktionen i Örebro.

,