Problem med betalning av högskoleprovet – 117 drabbade i Örebro

Det har varit tekniska problem med betalningen av vårens högskoleprov. 117 personer berörs av det i Örebro. Men nu får de en ny chans att betala avgiften.

– Universitets- och högskolerådet, UHR, ber alla som drabbats av dessa tekniska problem om ursäkt, säger Per Zettervall, avdelningschef på UHR.

– Vi vet ännu inte exakt vad som gick fel, men det är i det sista skedet av själva betalningen som transaktionen har avbrutits för en del av anmälarna. Tillsammans med vår underleverantör går vi nu igenom vad som hänt. När utredningen är klar kommer vi att göra allt som krävs för att undvika att detta händer igen. Det viktiga för UHR nu är att de som har försökt anmäla sig i tid ändå ska kunna an­mäla sig högskoleprovet i vår. Därför har UHR skickat e-post till alla som hört av sig med en ursäkt och instruktioner om hur de ska kunna fullfölja sina påbörjade anmälningar.