Världens främsta spelutvecklare träffas på Örebro slott

wxew1zwt77glfueqfb7i (2)

I sommar arrangeras Sveriges största game jam, ett fenomen som fortsätter att växa runt om i världen, och till Örebro reser de från hela världen för att träffas och utbyta erfarenheter.

– Jag tror starkt på att omgivningen man vistas i påverkar utkomsten av ens arbete och vad man får ut av ett evenemang som detta, därför valde vi att ta kontakt med Örebro stad och få deras hjälp med att arrangera detta, säger James Newnorth, huvudarrangören bakom Castle Game Jam.

Det kommer alltså totalt över 300 personer från olika delar av världen till Örebro slott i sommar mellan den 4 och 10 juli. Två av de stora namnen bland deltagarna är Brenda och John Romero, skaparna av spel så som Quake, DOOM, Jagged Alliance och Wizardry. Tillsammans har de skapat spel i över 35 år vardera och deras arbete inkluderar runt 300 spel.

– Det vi tittar på att främja med detta evenemang bland annat är just Sveriges roll inom spelbranschen i världen, som redan är riktigt stark. Med succéer som Minecraft och Candy Crush Saga i ryggen vågar fler och fler mindre entreprenörer ta steget och starta deras egna spelstudior, säger James Newnorth, huvudarrangören bakom Castle Game Jam.

foto: Castle Game Jam

,