Örebro bäst på mentorskap – hjälper unga öka studiemotivationen

bbefhfhexwtxyjhqdkyz (2)

För tredje året i rad tar Örebro hem segern som den kommun i Sverige som engagerat flest ungdomar och mentorer. Örebro kommun har sedan 2011 haft ett samarbete med den ideella organisationen Mentor Sverige. Syftet med mentorskapet är att stärka ungdomars självkänsla, öka studiemotivationen och att främja integrationen mellan olika grupper i samhället.

– Under 2015 matchades 42 örebroungdomar med en alldeles egen mentor. Någon som har lyssnat, kommit med råd när det behövts och helt enkelt bara funnits där. Behovet av vuxna förebilder är stort bland dagens unga. Att ha goda vuxenrelationer är en av de viktigaste skyddsfaktorerna för att förebygga en destruktiv livsstil. Örebro har under året verkligen gjort ett superjobb med att engagera såväl ungdomar som mentorer, säger Karin Jordås, generalsekreterare för Mentor Sverige.

Örebro får utmärkelsen för att ha bildat flest mentorskap mellan ungdomar och vuxna i landet.