Fler än 60 olika evenemang när Örebro firade 750 år – 400 000 besökare under jubileumsveckan

IMG_0069 (2)

Örebro kommun satsade totalt åtta miljoner kronor i firandet av Örebro 750 år och gav Örebrokompaniet i uppdrag att arrangera projektet. Örebrokompaniet presenterade i dag en rapport över jubileumsfirandet Örebro 750 år.

Örebro 750 år blev ett år fyllt av mer än sextio evenemang, och inkluderade bland annat SM-veckan, Melodifestivalen, Open Art, nationaldagen och invigningen av det ombyggda Konserthuset. Jubileets höjdpunkt var festivalveckan runt Örebro slott den 10-15 augusti.

– Veckan blev en succé med 400 000 besökare och höga betyg från alla. Jubileumsfirandet skulle göra örebroarna gladare och mer stolta över sitt Örebro, och det lyckades. Utvärderingen visar att det var väl använda skattepengar, som också bidrog till att fler jobb skapades och att Örebro blev mer känt som ett attraktivt besöksmål. Därför har vi all anledning att vara stolta över det vi gjorde, och tacksamma till dem som genomförde det fantastiska året, säger Björn Sundin (S) kommunalråd.

– Uppdraget att arrangera stadens 750-årsjubileum var en stor utmaning, arbetet har varit krävande men också fantastiskt roligt, och resultatet översteg allas förväntningar. Jag vill passa på att rikta ett stor tack till alla samarbetspartnerspartners, och till Örebrokompaniets fantastiska projektledning som dessutom höll budget. Jag tycker att resultatet faktiskt visar att allt är möjligt i Örebro, säger Christer Wilén, vd på Örebrokompaniet.

, ,