Stor samlarbilmässa i Örebro – rariteter auktioneras ut

untitled (4)

Rostiga gamla bilar kan vara värda miljoner. I Europa är det stor hype på både patinerade och restaurerade klassiska bilar och nu kommer den till Sverige. 11-13 mars arrangeras Samlarbil2016 på Conventum i Örebro.

Många av de klassiska samlarbilsfynden ska dessutom gå under klubban på en exklusiv bilauktion på mässan.

– Vi är både stolta över att arrangera den första samlarbilsmässan i Sverige, att ha en så fin auktion här och spända över att se hur höga priserna blir på de unika samlarbilarna. Har Sverige nåtts av den europeiska pristrenden? frågar sig Gunnar Dackevall, en av mässans initiativtagare.

– Bland bilarna som ska säljas på auktionen Samlarbil2016 återfinns verkliga rariteter. Exempelvis ska en unik brittisk lyxroadster i perfekt skick, Lea-Francis 2,5-litre Sport från 1951 ropas ut. En systerbil gick för 110 000 dollar på auktion i Pebble Beach i USA. En annan raritet är en Studebaker Commander Roadster från 1929, en av fyra kända exemplar i världen. För svensk del är en av de första Saabarna mycket intressant. Det är en helt orenoverad men komplett Saab 92 med tillverkningsnummer 197 som ska säljas. För en av de fina samlarbilarna, en Porsche 924S som piffats upp i Gulfs racingfärger, skänks 80 procent av priset till välgörenhetsorganisationen Friends.