Första styrelsemötet för snabbtåg till Oslo – Björn Sundin (S) valdes till ordförande

På tisdagen möttes styrelsen för projektet Oslo – Stockholm 2.55 för första gången. Målet är en driftsäker och snabb järnvägsförbindelse där resan mellan Oslo och Stockholm tar högst tre timmar. Bolaget ägs av Örebro kommun tillsammans med region Örebro, Karlstads kommun och Värmlands län. Vid mötet i Karlskoga valdes Björn Sundin (S) kommunalråd Örebro till ordförande.

Gruppen diskuterade även rekryteringen av vd och planering inför Almedalsveckan att behandlas.

– Det är väldigt glädjande att vi nu kommer igång med styrelsearbetet. Nu har vi en bra gemensam organisation för att driva denna fråga. För Örebros del kommer en snabbare tågförbindelse till Oslo och Stockholm bland annat innebära att det blir lättare för företag och organisationer i vår kommun att rekrytera efterfrågad kompetens, säger Björn Sundin.

– Idag görs varje år 1,2 miljoner flygresor mellan Oslo och Stockholm. För en hållbar grön framtid måste järnvägen utvecklas till ett alternativ till flyget. Restiden är avgörande för vilket transportslag resenärerna väljer. Vi som vill lämna över en hållbar planet till kommande generationer måste investera i hållbara transporter, säger Lennart Bondeson(KD) kommunalråd i Örebro och suppleant i styrelsen för Oslo – Stockholm 2.

Även Katarina Tolgfors (M) är invald som suppleant i styrelsen.

,