Försvarets kläder blir rena i Örebro

faltuniformer-overdragsrock-svenska-armén-26709-c5

Textilia har vunnit upphandlingen avseende textilservice åt Försvarets materielverk, FMV. Det nya ramavtalet gäller tvätt och reparationer av försvarsmaktens soldatmateriel och löper på två år med möjlighet till ett års förlängning. Avtalsstart är 1 april i år.

Tvätten kommer bland annat att utföras i Örebro.

– Textilia har varit utvald textilserviceleverantör åt FMV under de senaste tio åren vilket gör att det känns extra bra att få fortsatt förtroende. FMV är en unik kund som ställer höga krav på textilserviceleverantören avseende hantering av olika material, logistik och en rikstäckande närvaro, något som vi på Textilia kan erbjuda, berättar Fredrik Lagerkvist, VD Textilia.

FMV bedriver verksamhet på ett 40-tal platser i landet. Textilservicetjänsten kommer att utföras av Textilias enheter i Boden, Långsele, Örebro, Karlskrona och Göteborg.