Dokumentär om Vivalla har premiär på filmfestival

På torsdag kväll är det världspremiär för filmen Vivallas röster på filmfestivalen Tempo, Sveriges största festival för dokumentära uttryck. Filmen är regisserad av Emanuel Hendal som vill ge en nyanserad bild av platsen han växte upp på.

Vivallas röster finansieras av Länsstyrelsen i Örebro län inom projektet Kalejdoskop. Bostadsområdet Vivalla i Örebro utpekas många gånger som ett problemområde. Dokumentärfilmaren Emanuel Hendal återvänder efter 15 år till sin uppväxtort för att höra Vivallabornas röster och berätta om platsen många pratar om men som få har besökt.

– När jag bodde i Vivalla kände jag mig ofta tvungen att förklara för människor varför jag bodde i ett problemområde. Som ung tänkte jag ofta att det var nog så de andra såg på oss, som problem. Därför känner jag att det är viktigt att det finns många olika berättelser om förorten. Berättelser som vidgar perspektiven och väcker nyfikenhet. Men framförallt berättelser som kommer inifrån. Jag hoppas Vivallas röster kan vara ett bidrag till det, säger Emanuel Hendal, regissör.

Filmen är nominerad i kategorin New Doc, Tempos talangpris för oetablerade filmskapare.