ÖSA tar över ansvaret för baden i Vivalla och Varberga

IMG_1278 (3)

Örebro Simallians tar i sommar över driften av utomhusbaden i Varberga och Vivalla som ägs av ÖrebroBostäder AB.

– Att ta över ansvaret för baden är ett självklart sätt för oss att kunna utnyttja resurser och kompetens bättre, säger klubbchef Göran Titus i ett pressmedelande.

ÖBO har som mål med baden att under somrarna skapa en aktiv mötesplats för de boende i närområdet. Örebro Simallians blir där en naturlig part, med den bredd på verksamhet som föreningen redan bedriver inom simkunnighet, friskvård, motion och träning.

– Simkunnighet är en viktig fråga. Vi har länge sett tydliga försämringar hos barn och ungdomar som kommer in i våra verksamheter. Det här ger oss en möjlighet att bidra ytterligare till förbättringar på det området inom Örebro kommun, fortsätter Göran. Föreningen kommer i och med avtalet öppna upp fler platser i simskolan, utöka simkunnighetsarbetet mot kommunens skolor samt introducera simidrott till fler barn, ungdomar och vuxna.

Under sommaren kommer Örebro Simallians dessutom kunna starta upp Vattenpolo, simidrottens enda lagsport, som en ny verksamhet för de yngre barnen. Roligt är också att vårt integrationsarbete med kommunens HVB-hem får mer bassängtid, vilket ger de ungdomarna en chans att lära sig simma bättre.

Avtalet mellan ÖBO och Örebro Simallians gäller till att börja med säsongen 2016, men option finns för förlängning ytterligare två år.

Källa och foto: ÖSA