V säger nej till Öbos försäljning av studentlägenheter

På Örebrobostäders styrelsemöte på torsdagen beslöts att gå vidare med försäljningen av 300 av Örebrobostäders studentlägenheter. Vänsterpartiet röstade emot.

– Vi är emot utförsäljningar av det här slaget främst eftersom vi är rädda att det kommer leda till en ännu värre brist på studentbostäder i framtiden. Staten går in med stöd för att kommunerna ska bygga fler studentbostäder, men Örebro vill sälja sina. Det är inget bra. Men jag är rädd att vi är det enda partiet som vill stoppa, säger oppositionsråd Murad Artin (V).

– På styrelsemötet beslöts att det i försäljningen ska vara viktigt att den som köper ska vilja fortsätta hyra ut bostäderna till studenter vilket Vänsterpartiet också tycker. Men det är svårt för Öbo att tvinga någon att driva det som studentlägenheter när försäljningen väl är gjord. Dessutom kan fastigheter lätt säljas vidare till tredje part, eller omvandlas till bostadsrätter. Så någon garanti ger det inte även om vi skriver så i direktiven nu, säger Murad Artin (V).

, ,