På lördag släcker Örebro ljuset för klimatets skull

pbitemuyurkekmxoazxr

Den 19 mars klockan 20.30 släcker Örebro kommun ljuset under en timmes tid för att uppmärksamma och skicka en signal till världens beslutsfattare att klimatfrågan måste tas på allvar. Earth Hour är världens största miljömanifestation. Örebro kommun deltar för nionde året i rad, vilket kommer att märkas genom att belysningen på Rådhuset, Svampen och Slottet kommer att släckas ner.

– Gatubelysningen kommer att vara släckt i delar av centrala Örebro och Örebrobostäder har spridit information om manifestationen till sina hyresgäster. Skolorna kommer att servera vegetarisk mat under fredagen den 18 mars för att uppmärksamma Earth Hour och klimatfrågan. Annonser med en uppmaning till örebroarna att släcka kommer även att finnas i stadsbussarna under veckan, berättar Sara Andersson, Örebro kommuns projektledare.

,