Universitetet lockar med ”världens smartaste studentrum”

ksjtlbmi52hxokbilin6

I höst flyttar en student vid Örebro universitet in i världens smartaste studentrum, om universitetet får säga det själva. Sökande till civilingenjörsprogrammen får tävla om möjligheten att bo där, ett stenkast från campus i ett studentrum som inte är likt något annat.

Gemensamt för företag som Google, Facebook och Snapchat är att de grundades av universitetsstudenter. Nu jobbar ingenjörer och inredare vid Örebro universitet tillsammans för att skapa ett studentrum som kombinerar senaste tekniken med inredning som främjar kreativitet.

– Vi vill skapa en stimulerande miljö. Det vore fantastiskt om personen som bor där lanserar en egen start-up under studierna. Centralt för de tekniska lösningarna är röststyrningen som kan underlätta allt ifrån hushållssysslor till att påminna om var och när nästa lektion är, säger professor Amy Loutfi.

Två nya civilingenjörsutbildningar startar till hösten – en med inriktning datateknik och en med inriktning industriell ekonomi. Studenter som sökt till minst en av de två nya utbildningarna kommer kunna tävla om att få chansen bo i det nybyggda rummet.

,