Annika Grälls på väg in i fotbollförbundets styrelse

Annika_2-2

Annika Grälls från Örebro föreslås ta en plats i Svenska Fotbollförbundets styrelse. Hon är nominerad av valberedningen och formellt beslut tas på lördag.

– Om det blir så, är min ambition att försöka skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla som vill syssla med fotboll, oavsett flick/pojk, herr/dam, bredd/elit, landsbygd/stad, säger Annika till Örebrokuriren.se.

Hon är även föreslagen som kandidat till posten som ordförande för EFD, Elitfotboll Dam. Där tas beslutet på fredag. Annika har arbetat i KIF Örebros styrelse. Hon har dessutom suttit i Elitfotboll Dams styrelse sedan 2010 som vice ordförande och varit medlem i SvFF:s ekonomiska samrådsnämnd sedan 2012 och haft en rad andra viktiga fotbollsåtaganden. Hon är mycket väl insatt i svensk fotboll. Dessutom har hon skrivit böcker om fotboll och ledarskap, skriver förbundet på sin hemsida.

Annika Grälls är senior advisor med inriktning på mat och dryck vid Örebro universitet.