Örebro med i topp på bostadsbyggandet i landet

kll9vepsbdbldv7mxlbx (2)

Uppsala, Örebro och Nacka är kommuner som sticker ut på olika sätt utöver Stockholm, Göteborg och Malmö när det gäller bostadsbyggnation.

Sverige Bygger har tagit fram en unik kommunranking som innefattar såväl byggstartad som projekteringsstartad byggvolym. Dels för allt “b2b” byggande, dels för bostadsbyggandet vad gäller flerbostadshus och gruppbyggda småhus. Såväl nybyggnation som ROT-projekt är inräknat. Rankingen är både gjord utifrån total byggvolym samt per capita.

Att Stockholm ligger på första plats i kommunrankingen på alla sätt att mäta utom per capita är knappast förvånande. Däremot överraskar några andra kommuner. Andra och tredjeplatserna delas främst mellan Uppsala och Göteborg även om även Nacka trängt sig in där. Malmö har två fjärdeplatser och två sjätteplatser. Örebro tre femteplatser och en niondeplats. Andra kommuner som finns med på samtliga topplistor om än inte just i toppen är Solna, Norrköping och Järfälla. Helsingborg finns med på tre av fyra rankinglistor vad gäller byggvolym.

,