Hoppas på gågata igen – Del av Engelbrektsgatan kan bli bilfri

IMG_00062-1024x683 (2)

– Vi vill absolut ha en bilfri gata även i år, vilket även restaurangerna önskar. Utvärderingen är klar och ska presenteras för kommunledningen, efter detta hoppas vi på ett beslut som innebär att man investerar i denna plats både på kort och lång sikt, säger Stina Storm vd City Örebro.

– På kort sikt inser vi att det krävs extra resurser för att kunna stänga av gatan på ett trevligt och säkert sätt, endast betongsuggor är tveksamt, men med tanke på förra sommaren känns det ändå möjligt att stänga av och ställa ut blommor ungefär som förra året utan att ta allt för stora resurser i anspråk. På längre sikt behövs det något mer än bara en avstängning av gatan med utökad serveringsyta. Platsen har potential till att bli en verklig mötesplats vilket sommarens förstärkning med Open Art påvisade, säger Stina Storm.

En del av Engelbrektsgatan gjorde om till gågata i samband med förra årets OpenART. Gatan målades även rosa och orange. Flera konstverk placerades på gatan, bland annat de populära Popcornen, som Örebro kommun sedan köpte in. De konstverken kommer att visas i Örebro även den kommande sommaren.

, ,