Rosa gatan blir grön – men inte målad

IMG_0012 (2)

En del av Engelbrektsgatan kommer att bli grön i sommar. Men det ska inte målas på asfalten. Istället kommer gräs att rullas ut och blommor planteras.

Temat för årets satsning är Picnic och tanken är att gatuavsnittet åter ska bli en mötesplats. I år kommer det dock att tillåtas motortrafik på gatan, det är ännu inte bestämt om den blir enkelriktad eller om det går att köra åt båda hållen.

Konstverk kommer att placeras ut på den gröna ytan närmast Svartån.

Förra årets Rosa gatan i samband med OpenART och Örebro 750 år blev en stor succé med övervägande positiva reaktioner från örebroarna, visar den utvärdering som presenterades i dag av Björn Sundin (S) och Hannah Ljung (C) vid en pressträff.

Gröna gatan ska vara klar i månadsskiftet maj/juni och “grönska” fram till hösten.

IMG_0019 (2)