Bo Emmerik nominerad till pris för autismvänlig bio

untitled (3)

I dag den 2 april infaller Världsautismdagen. Världsautismdagen instiftades av FN 2008 och infaller varje år den 2 april. För 2016 är FN:s tema för dagen: Inclusion and Neurodiversity, vilket kan översättas med “delaktighet och neurologisk mångfald”

Med anledning av Världsautismdagens skulle Autism- och Aspbergerförbundet i Örebro län vilja uppmärksamma Bo Emmerik, kommunikatör på Bio Roxy som har nominerats till “Årets Pusselbit”.

“Bo Emmerik på Bio Roxy är en inspirerande och engagerad nytänkare som välkomnar besökare med speciella behov att få uppleva film på storduk”, skriver föreningen i ett pressmeddelande.

Bo introducerade begreppet autismvänlig teater och autismvänlig bio i Sverige efter en inspirationsresa i Storbritannien.

Fakta Autismvänlig bio på Bio Roxy:

“Våra visningar i denna serie gör vi i samarbete med Autism- och aspergerföreningen i Örebro län. Vi visar tre utvalda filmer per halvår. Visningarna är öppna för alla, men är anpassade för besökare med autism och asperger. Det innebär att ljudnivån på filmen kommer att vara litet lägre. Alla besökare får också vara beredda på att det kan bli litet prat i salongen, och att vissa kan behöva lämna salongen under visningen”.

Källa: Bio Roxy, Örebro kommun