Än finns chans att nominera smarta idéer – över en miljon delas ut

Ansökningstiden för att söka Sveriges största utvecklingspris, SKAPA, går ut 10 april. Över en miljon kronor delas ut. Sverige har genom åren hållit sig i framkant när det gäller innovation.

– Genom att premiera, lyfta fram och belöna nya uppfinningar och innovationer vill SKAPA verka för att Sverige fortsätter med att ligga i framkant och är ett av de mest innovativa länderna i världen säger landshövding Minoo Akhtarzand, ordförande i SKAPA.

Stiftelsen SKAPA uppmanar idérika människor att tävla om årets SKAPA Utvecklingspris. Unga, födda mellan 1986 och 1997, tävlar också om SKAPA Framtidens Innovatör. Ansökan fylls i direkt på stiftelsens hemsida.

Först utser en regional jury bestående av personer från ALMI Företagspartner tillsammans med lokala uppfinnarföreningar en länsvinnare för SKAPA Utvecklingspris och en länsvinnare för SKAPA Framtidens Innovatör. Länsvinnarna får sina priser vid regionala prisutdelningar där vinnarna också får 15 000 kronor från Almi Företagspartner.