Fler partier vill göra Engelbrektsgatan bilfri i sommar

IMG_00062-1024x683 (2)

Miljöpartiet har tillsammans med Moderaterna och Liberalerna reserverat sig mot beslutet i Programnämnd Samhällsbyggnad att släppa fram bilar på det som borde vara en bilfri del av Engelbrektsgatan den här sommaren.

– Uppenbart var de allra flesta överens om att den bilfria rosa delen av Engelbrektsgatan var en succé, säger Sara Richert (MP), kommunalråd och gruppledare.

– Så jag har svårt att förstå varför S, C och KD vill blanda in bilar i sommarens utformning av gatan. Det positiva utfallet av utvärderingen från 2015 är ett kvitto på att en total avstängning av biltrafiken är det bästa alternativet. Att tillåta bilar i en körriktning försämrar kvalitén på stadsrummet och upplevelsen av en attraktiv mötesplats. Att ha uteserveringar och “picknickytor” precis intill biltrafik är inte ett klokt beslut. Vi vill istället se en upprepning av förra årets avstängning i båda körriktningar, tillsammans med de idéer om gestaltning av gatuutrymmet som finns i förslaget för 2016, säger Sara Richert (MP), kommunalråd och gruppledare.

Tidigare har Vänsterpartiet uttryck samma åsikt om bilfri gata.

,