Tio heta kockar gästar köket på Katrinelund

Katrinelunds.gästgiveri

Den 9-10 april samlas tio kockar från några av de just nu mest intressanta krogarna i Sverige, Norge och England, på Katrinelunds Gästgiveri.

– Det är premiär för Kökets vänner. Det här är ett nytt, spännande koncept för alla som gillar riktigt god mat, avslöjar Anders Johnsson, kökschef på Katrinelunds Gästgiveri & Sjökrog.

Kökets vänner är Katrinelunds egen variant på branschens Chefs Dinner, som innebär att kockar från hela världen samlas för att skapa ett middagsevent utöver det vanliga.

– Skillnaden är att kockarna som har bjudits in till Kökets vänner allihop känner någon i Katrinelunds kök. Vänner, helt enkelt. Alltihop började med att jag och Mark Monkman här i köket pratade om hur många duktiga kockar vi har jobbat med, kompisar som vi aldrig hinner träffa. Då kom vi på att vi kunde bjuda hit dem istället, brassa käk ihop, få inspiration av varandra och ha kul under tiden, berättar Anders.

Och vännerna är inte vilka som helst. Sex namn kommer från välkända restauranger i Sverige, två från Norge och två från Storbritannien. Förutom engelsmannen Jack Stein (Stein Restaurants) som är en riktig superstar i kockvärlden, intas Katrinelunds kök av: Douglas Tjärnhammar (Omakase Köttslöjd), Emanuel Törnqvist (Aloë), Emil Bertilsson (Skoogs Krog), Johan Erkila (Senses5, Oslo), Johan Kridih (Fåberg, Lillehammer), Joel Monkman (Monkmans Bistro, Ilkey), Luqaz Ottosson (frilans/årets ekokock 2014), Mark Monkman (Katrinelund) och Neil Byrne (Operakällaren).

– Jag är överförtjust över att vara med på Kökets vänner i Katrinelund! Jag blev förälskad i Sverige när jag var på besök i Malmö för några år sedan, nu ser jag verkligen fram emot att laga mat tillsammans med så duktiga kockar och att använda regionens fantastiska produkter, säger Jack Stein, som flyger in från England över helgen.