Så här ska kajorna tvingas bort från city – vassa piggar sätts upp i träden

12923141_1104000962975668_9056642756007415507_n (2)

Nu har Örebro kommun påbörjat arbetet med att montera upp vassa piggar i flera träd i city. Målsättningen är att på det sättet få bort kajorna från träden och i förlängningen minska fågelskiten på våra gator och torg.

”Två olika metoder testas, dels piggarna, men också blå band i träden på särskilt utsatta platser i centrala Örebro. De områden som vi satsar på i första skedet är Kungsgatan, Olaigatan, Fredsgatan, Järnvägsgatan, området runt S:t Nicolai kyrka samt Järntorget och Stortorget”, skriver Örebro kommun i sin information.

Foto: Örebro kommun

One comment on “Så här ska kajorna tvingas bort från city – vassa piggar sätts upp i träden
  1. Därefter kanske malmplan -parken på väster står på tur-
    Så vi kan använda bänkarna i sommar !!! // Gun-Britt

Comments are closed.