Kvinnersta får 10 000 till sin egen dag – börjar med kosläpp

el-kvigor

Gymnasienämnden beslutar på onsdag 13 april om att bevilja en ansökan om 10 000 kronor till Kvinnerstagymnasiet för att genomföra ”Kvinnerstagymnasiets dag” den 11 maj.

Evenemanget är framförallt riktat till barn från förskolan till och med årskurs 3 med pedagoger och föräldrar. På kvällen kommer elever som sökt till Kvinnerstagymnasiet och deras föräldrar att bjudas in. Dagen börjar med ett kosläpp då Kvinnerstagymnasiets kor släpps ut i hagen på grönbete. Dagen fortsätter med den traditionella “Kottedagen” för cirka 1000-1500 förskolebarn och elever till och med årskurs 3, samt pedagoger och föräldrar. Barnen får uppleva miljön ute på Kvinnersta och se hur de olika djuren bor.

Gymnasieskolans utbildningar; naturbruksprogrammet och bygg- och anläggningsprogrammet med inriktningarna mot djurvård, häst, skog, anläggningsmaskiner och lantbruk kommer att ha aktiviteter för barnen under hela dagen.

– Jag är glad över att Kvinnerstagymnasiet anordnar den här dagen. Vill vi ha öppna landskap och närproducerad mat i framtiden måste branschens aktörer samarbeta. Denna dag är ett frö till något vi tillsammans kan skörda av i framtiden. Kvinnerstagymnasiet utbildar mot branscher som ropar efter arbetskraft, säger Per-Åke Sörman (C), ordförande i Gymnasienämnden.

2 comments on “Kvinnersta får 10 000 till sin egen dag – börjar med kosläpp
  1. Vad glad jag blev när jag läste rubriken. Men sen kom besvikelsen. Varför får inte vi som vill komma? Djur och natur berör och är viktiga för alla. Hoppas på en dag även för oss!

    • Alla är välkomna att titta på kosläppet oavsett man kommer från förskolan eller ej. Däremot är de aktiviteter vi arrangerar riktade till förskolorna.

Comments are closed.