Marie-Louise Forsberg-Fransson (S) väljs in i universitetets styrelse

Regionstyrelsens ordförande Marie-Louise Forsberg-Fransson (S) har av regeringen förordnats att ingå i Örebro universitets styrelse från den 1 maj 2016. Universitetsstyrelsen är universitetets högsta beslutande organ.

– Att förordnas som ledamot i universitetsstyrelsen är naturligtvis hedrande, säger Marie-Louise Forsberg-Fransson (S), regionstyrelsens ordförande. Universiteten är liksom landstingen och regionerna stora och viktiga samhällsaktörer med stark utvecklingsinriktning. Att jag som regionstyrelsens ordförande väljs in i styrelsen innebär också en närmare anknytning mellan Örebro universitet och Region Örebro län vad gäller viktiga frågor som bland annat forskning och de medicinska utbildningarna på universitetet.

,