Här är citys bästa butiker och restauranger – framröstade av örebroarna

IMG_0035 (2)

På City Örebros årliga branschfest fick årets sex pristagare sina diplom. Vinnarna har röstats fram av örebroarna själva. De utmärkelser som verksamheterna i city tävlade om var: Årets Butik, Årets Bästa Restaurang/Café, Årets Bästa Bemötande, Årets fastighetsägare, Årets Nykomling.

Dessutom delades priset ut till Årets uppstickare.

– Det är viktigt att belöna goda idéer, hårt arbete och tro på vikten av de goda exemplens makt. Detta är ett av de främsta skälen till att vi lyfter fram verksamheter som anstränger sig alldeles extra, menar Stina Storm, vd på City Örebro.

Årets butik 2016 vanns av DEBUT

IMG_0029 (2)

”Denna omtyckta och moderna butik har ett unikt sortiment för den lite mer kräsna konsumenten. Här hittar du klassisk design, etablerade varumärken och de senaste trenderna. Personalen är engagerad och serviceinriktad med rätt kunskaper. Det finns en konsekvent stilsäkerhet som löper som en röd tråd i hela konceptet, från produkter till skyltning. Butiken har även blivit nominerade på nationell nivå för sitt butikskoncept.” Ledarskapet genomsyras av engagemang och energi och här finns en initiativtagande eldsjäl som alltid är positiv, ingenting är omöjligt. Årets Butik är ett äkta guldkorn i city.

Årets Bästa Restaurang/Café vanns av Bröderna i Hallen

IMG_0021

”Restaurangen som lägger fokus på svensk husman med ett komplement av nya spännande smaker. Här månar man om det närproducerade, vilket resulterar i både hälsosamma och goda rätter. Menyn anpassas utifrån de råvaror som är fräschast just för dagen. Rätterna ger inte bara en fantastisk smakupplevelse utan tilltalar alla sinnen. Om man vill hitta kärleken på en tallrik, så är det hit man ska gå. Kärlek känns verkligen som ett ledord hos dessa bröder där man alltid känner sig som hemma. ”

Årets Bästa Bemötande vanns av Lekextra

”Årets bästa bemötande går till en dold pärla mitt i stadskärnan.  Denna gedigna verksamhet har under året fått ett nytt namn, men fokus ligger fortfarande på att leverera till alla åldrar. Personalens lyhördhet i kombination med ett genuint intresse
för kundernas särskilda behov ger merförsäljning och genererar stamkunder. Butiken erbjuder ett sortiment för alla leksugna och precis som nya namnet säger så får man alltid ett bemötande med det där lilla extra!”

Årets fastighetsägare gick till ÖBO för andra året i rad

”Stadskärnan är beroende av starka, stolta fastighetsägare med stort hjärta och ett engagemang som gör skillnad. Denna fastighetsägare har öppnat dörren för nya samarbeten och tagit i hand på att också öppna dörren för att minska segregationen i staden. Årets fastighetsägare passar in på alla dessa kriterier och när örebroarna har röstat var saken klar, detta är örebroarnas favorit!”

Årets Nykomling vanns av Fratelli

IMG_0026 (2)

”Årets nykomling blev snabbt Örebroarnas ”favorithak”. Denna mysiga kvarterskorg har en hemtrevlig, men ändå trendig atmosfär som man gärna återkommer till. Maten som kommer från det Italienska köket är enkel och låter råvarornas kvalitét komma till sin rätt. Som gäst känner man sig både sedd och viktig.”

Årets uppstickare gick till Zao –street kitchen

”I detta smarta och genomtänkta koncept dras man in i upplevelsen av att befinna sig mitt i gatumyllret i en annan del av världen. På kort tid har denna restaurang blivit en klar favorit hos örebroarna. Detta street-food koncept bidrar till en attraktiv och levande stadskärna och har tillfört ännu en viktig ingrediens i Örebro Saluhall.”