Kammarkören till Korfu – och med nyskriven jazz på hemmaplan

Örebro-kammarkör-liggande-bild

Medvinden fortsätter för Örebro kammarkör. Efter förra årets turnéer till Tyskland med Requiem for Peace har kören nu bjudits in att sjunga verket på Korfu i sommar. Men innan dess bjuder kören örebroarna på en spännande, nyskriven jazzmässa, Et in terra pax av Michael Strand den 1 maj.

– Vi är inne i en spännande period som kör, säger dirigent Fred Sjöberg. Europapremiären av Larry Nickels Requiem for Peace fick ett starkt mottagande och vi har sedan dess sjungit hans körverk i Magdeburg i samband med European Choir Games och även i Bayreuth under Das Festival junger Künstler Bayreuth.

– Detta har lett fram till en inbjudan från Korfu och det känns jättekul att berätta att Örebro kammarkör kommer att sjunga Requiem for Peace i Korfu stad den 30 juni, tillsammans med Ionian University Chamber Choir.

– Vi ser verkligen fram mot att, för första gången i körens 55-åriga historia, få representera Örebro i Grekland.

Men innan dess ska annat spännande hända. Söndagen den 1 maj framför Örebro kammarkör den nyskrivna jazzmässan Et in terra pax av Michael Strand, som själv kommer till Örebro för att vara pianist under konserten i Betelkyrkan.

– Det är alltid extra inspirerande att ha kompositören med vid ett framförande, säger Fred Sjöberg.

– Stråkkvartetten JustUs-kvartetten medverkar också, vi har Stefan Bäcklund på bas, Kristoffer Sjöberg på slagverk och Sören Carlsvärd som recitatör.