Komiker från Australien gästar Örebro i maj

umbilical-brothers

Den 28 maj kommer Umbilical Brothers till Konserthuset. Time Out New York har kallat Shane Dundas och David Collins för “Australiens hetaste export sen Vegemite”. Ingen Umbilical-upplevelse är lik något annat du sett tidigare och deras nya show ”The Rehearsal” är inget undantag från den regeln. Chortle UK beskrev finalen av showen som ”något av det roligaste jag sett på en komediscen”.

I maj kommer de till Lund, Växjö, Göteborg, Uppsala, Örebro, Gävle och Stockholm.

Allt började när Shane och David träffades på en teaterkurs i Sydney i slutet av 80-talet och David vände sig om lite för hastigt och lyckades knäcka Shanes näsa. Nu har Umbilical Brothers gjort total succé i bland annat USA, Japan, Singapore, Spanien, Storbritannien, Nederländerna, hemlandet Australien och Sverige.

De har besökt Sverige två gånger tidigare och den svenska publiken föll pladask för deras unika humor där de kombinerar vanlig dialog med ljudeffekter som de framkallar både med munnen och andra kroppsdelar.

I ”The Rehearsal” tar ’bröderna’ oss med på den kreativa processen när de skapar en show och släpper inte ut oss förrän hjärnan exploderar. Publiken tas med till till Velcro World, får koppla av med Shane, möta Daves alter ego och suspekta lurviga handdockor, veta hur man kan felanvända multimedia på ett kreativt sätt.