Kukkamariia Valtola Sjöberg är kanslichef för Miljöpartiet

Kukkamariia Valtola Sjöberg har utsetts till kanslichef på rådhuskansliet för Miljöpartiet de gröna i Örebro kommun. Kukkamariia har arbetat som politisk sekreterare på samma kansli sedan 1 januari 2015.

Som kanslichef kommer Kukkamariia att samordna och planera arbetet för de fem personer som arbetar på Miljöpartiets rådhuskansli.

– Vi utvecklar vårt arbete som oppositionsparti och förstärker nu arbetet i rådhuset genom att vässa organisationen, säger Sara Richert (MP), gruppledare och kommunalråd. Den nya rollen som kanslichef gör det möjligt att för oss att arbeta ännu mer fokuserat för att tydliggöra våra viktigaste politiska frågor.

Kukkamariia Valtola Sjöberg är 41 år gammal och bor i Gnesta där hon också har politiska uppdrag för Miljöpartiet. På nationell nivå är Kukkamariia sammankallande för Miljöpartiets jämställdhets- och mångfaldskommitté. Kukkamariia var även nyligen en av kandidaterna till att bli partisekreterare för Miljöpartiet.

– Vi är glada att Kukkamariia Valtola Sjöberg tar rollen som kanslichef för Miljöpartiet, säger Niclas Persson (MP), kommunalråd. Hennes goda ledaregenskaper och stora nätverk är viktiga för oss i Örebro.

Miljöpartiet utvecklar politik för ett grönt, klimatsmart, jämställt och integrerat Örebro. I valet 2014 fick vi 8,04 procent av rösterna. Partiet har idag 6 platser i kommunfullmäktige och siktar på att växa i valet 2018.

– Jag hoppas att jag med min erfarenhet som bland annat före detta kommunalråd och ordförande i Miljö- och hållbarhetsutskottet i Gnesta kan bidra till att Örebro får mer grön politik, säger Kukkamariia Valtola Sjöberg. De sociala klyftorna växer i kommunen och Örebro behöver ställa om snabbare för att bli hållbart. Jag ser fram emot att tillsammans med våra förtroendevalda utveckla en politik som får Örebro att hålla ihop.

,