Live at Heart goes Canada – representerade på festival i Toronto

liveatheart

Live at Heart kommer presenteras i Toronto i maj ihop med flera festivaler runt om i världen. Det är under Kanadas största musikfestival Candian Music Week (CMW) som artister/managers och skivbolag kan möta spännande och nya festivaler från olika delar av världen och från Sverige är det Live at Heart från Örebro som presenteras.

– Det är ett långsiktigt arbete som ger frukt. Vi har haft representanter från CMW på Live at Heart nu i tre år. Samtidigt som vi också hittad Kanadensiska artister på CMW som bjudits in till Live at Heart. Till exempel Twin Kennedys och David Blair säger Peter Åstedt som håller i de internationella kontakterna på Live at Heart.

Live at Heart presenteras i ett väldigt bra sällskap. Bland annat presenteras världens största musikfestival Summerfest från Milwaukee, som har upp till en miljon besökare. Andra europeiska festivaler som presenteras är The Great Escape och Glastonbury i England, New Skool Rules från Rotterdam och Lollapalooza från Berlin. Även Kanadas andra största festival M for Montreal är där.

– Det här sätter Örebro på kartan som musikstad och som ”Capital of live music Scandianvia”. Vi får en ypperlig chans att komma i kontakt med turnerande artister från hela världen som ska till i Europa och föreslå dem att söka sig till Örebro och de spelställen som staden har genererat. Jag hoppas det kan skapa flera spännande möten i Örebro och positiva saker för musiker i Örebro fortsätter Peter Åstedt.