Fisken i skolmaten är fiskad på ett hållbart sätt

fisk hållbar

Alla gymnasieskolor i Örebro kommun har MSC-certifierade skolrestauranger. Det innebär att fisken som köps in har fiskats på ett hållbart sätt.

Gymnasieskolorna har tre maträtter att välja mellan varje dag och minst två dagar i veckan serveras fisk. På Tullängsgymnasiet har man gått steget längre och serverar en fiskrätt varje dag. Skolrestaurangerna köpte redan tidigare mycket MSC-märkt fisk, så för eleverna blir det egentligen ingen förändring.

– Genom att MSC-certifiera oss hoppas vi främst på att öka medvetenheten hos våra gäster och uppmärksamma dem på att den fisk som serveras i skolan är MSC-märkt, och därmed kommer från ett hav som inte riskerar att bli utfiskat. Vi vill värna om djuren och naturen, och genom en certifiering lyfter vi fram det vi redan gör, säger Madelene Lagerlöf, verksamhetschef, Stöd och service.