Fler än 1 000 vill läsa civilingenjörsprogrammen på Örebro universitet

De två nya civilingenjörsprogrammen vid Örebro universitet lockade totalt över 1 000 anmälningar. Inriktningen mot industriell ekonomi har två förstahandssökande per plats och datateknik 1, 5 förstahandssökande per plats. Det stod klart när ansökningstiden gick ut natten till lördag.

– Det är otroligt glädjande att även civilingenjörsutbildningen får så många sökande vid Örebro universitet. Vi har medvetet satsat på längre program för att erbjuda utbildningar av hög kvalitet som leder till jobb, säger rektor Jens Schollin.

– Det har gett resultat inte bara när det gäller civilingenjörsprogrammen. Allt fler söker till Örebro universitet i första hand när det gäller utbildningar till läkare, lärare, socionom och sjuksköterska. Förstahandssökningar till läkarutbildningen ökade med nästan 18 procent. Att allt fler som vill bli läkare väljer Örebro universitet i första hand är ett tecken på att utbildningen håller hög kvalitet och blir allt populärare, säger Jens Schollin.

Statistik från Universitets- och högskolerådet visar att Örebro universitets utbildningar till just läkare och även jurist tillhör landets 20 mest sökta.

,