KIF Örebro markerar med regnbågsfärgad kaptensbindel

kifregnbåge (3)

– Det är viktigt för oss som förening att stå upp för och markera alla människors lika värde, säger Charlotta Nordenberg.

Tyvärr hann den inte komma fram i tid till seriepremiären mot Umeå, men när KIF Örebro spelar säsongens första bortamatch kommer den att sitta runt Carola Söbergs överarm – den regnbågsfärgade kaptensbindeln.

– KIF Örebro kommer att spela med en regnbågsfärgad kaptensbindel under återstoden av säsongen. För oss är det självklart att stå upp för alla människors lika värde, det ligger i vår värdegrund, säger Charlotta Nordenberg, ordförande i KIF Örebro.

– Med regnbågsfärgerna på lagkaptenens arm vill KIF Örebro markera att man är en öppen förening där alla är välkomna. Det är dessutom ett naturligt steg i arbetet med att hbtq-certifiera föreningen. Det är ett lika självklart som viktigt ställningstagande från vår sida. Vi är en öppen förening för alla och det vill vi markera på det här sättet.

Källa och foto: KIF Örebro