Alla örebroare kan vara med i europeisk cykeltävling för klimatet

cykel

För andra året i rad ställer Örebro upp i European Cycling Challenge, en tävling mellan olika städer i Europa. Tävlingen pågår 1–31 maj. De som vill vara med registrerar sig på Challenges hemsida och laddar ner appen ”Cycling365” som registrerar alla cykelturer. Sedan gäller det att vi tillsammans trampar så långt som möjligt.

– I år är European Cycling Challenge även majutmaningen inom ramen för Klimatsmart vardag. Det ska vara enkelt att ta sig fram på cykel i Örebro och vi jobbar för att se till att det finns bra cykelbanor och cykelparkeringar, berättar Lovisa Blomér, trafikplanerare i Örebro kommun.

– Det finns flera möjligheter att vinna fina priser under tävlingen, och det går att delta själv eller som ett lag. De tre personer som har cyklat längst belönas med priser, de som cyklat minst en kilometer är med i utlottning av cykelkitt. Tävlar man som lag har man chans att vinna en picknick och de som fotar sin vardagscykling och lägger upp på Instagram med #örebrocyklar kan vinna något varje vecka.