Så här håller du koll på krogarna – läs senaste tillsynsrapporten på webben

öl (2)

Nu finns Örebro kommuns restaurangregister på webben. Där kan du enkelt se vilka restauranger som har tillstånd för alkoholservering. Det går också att följa pågående ärenden och se historik, som till exempel när tillsynsbesök gjorts i verksamheten och vem som är serveringsansvarig.

– Att registret går att söka i via webben gör det enkelt för blivande krögare att följa sitt ärende inför beslut, säger Leif Andersson på Tillståndsenheten.

– Det underlättar också för leverantörer som vill kontrollera att en restaurang har ett gällande tillstånd. I registret finns historik som visar alla tillsynsbesök, händelser, beslut, varningar med mera kopplat till respektive restaurang. Registret visar vilka allmänna handlingar som upprättats i det enskilda ärendet, men det går inte att öppna några handlingar via webben.

,