Crossroad Jam återuppstår på Live at Heart – 21 år efter senaste spelningen

Crossroad Jam

Crossroad Jam återuppstår på Live At Heart 2016 Efter 21 år är de på samma scen igen. Dåvarande Örebrobandet Crossroad Jam strålar samman för ett unikt framträdande och detta under Live at Heart i höst. Sista gången man spelade tillsammans var på Slottsfestivalen 1995. Numera är medlemmarna utspridda över hela landet men det musikaliska engagemanget har ändå följt dem genom åren.

– Så är det, berättar bandet. Vi har nog alla, i en eller annan form fortsatt med musik även efter det att Crossroad Jam upplöstes 1995. Men spelat tillsammans har vi aldrig gjort och om sanningen ska fram var det nog ingen som trodde att vi nånsin skulle göra det igen. Detta blir ett unikt tillfälle både för oss och publiken! När frågan ställdes om att göra det här var vi nog alla ganska snabba med att tacka ja, helt enkelt för att det ska bli så kul att spela tillsammans igen. Vi har ju dessutom inte träffats på en massa år så det blir speciellt bara det.

Crossroad Jam bildades 1989 och hann med att släppa två album. Det första under en tysk etikett och den andra på ett svenskt bolag, Megarock Records. Ett flitigt framträdande på alla sorters rockklubbar och scener både i Tyskland, USA och Sverige gav bandet ett välförtjänt rykte som ett starkt liveband och sommaren 93 fick man också chansen att uppträda på Karlshamns rockfestival, den festival som numera kallas Sweden Rock. 

Låtar från båda albumen utlovas.

– Vi ser fram emot att få träffas igen och det ska bli hur kul som helst. Hoppas den publik som väljer att dela vår kväll på Live at Heart också får dela vår glädje, avslutar bandet.

Crossroad Jams senaste framträdande var vid Slottsfestivalen i Örebro 1995.

,