Nu flyttar de första hyresgästerna in i Drottningparken

drottningparken

I början av 2015 påbörjades bygget av Drottningparken. Fastigheten är fullt uthyrd sedan ett år tillbaka och nu har de första hyresgästerna flyttat in. Handelsbanken på Våghustorget och PwC är först med att flytta in i Aspholmen Fastigheters kontorsfastighet i centrala Örebro.

Handelsbanken satsar stort i hela Örebro och en av dessa satsningar är etableringen vid Drottningparken. Anders Forsgren som är kontorschef berättar.

– I och med att vi har flyttat hit sprider sig Handelsbanken mer geografiskt i Örebro. Vi finns kvar centralt, på väster och här som blir mer lättillgängligt för våra kunder med bland annat egna besöksparkeringar. Kontoret är ett traditionellt bankkontor för både privatkunder och företagskunder och vi utökar våra öppettider, fortsätter Anders.

PwC som har varit hyresgäst hos oss på Fridhemsgatan är också på plats i sina nya lokaler i Drottningparken.

– Vi ville ha bättre anpassade lokaler för vårt nya arbetssätt säger David Hedlund som är kontorschef på PwC.

– Det är viktigt med en modern och attraktiv arbetsmiljö för våra medarbetare för att vi ska kunna behålla och rekrytera dom bästa! Hela kontoret är aktivitetsbaserat som skapar en flexibilitet som vi gillar och vi har fler mötesrum och konferensrum än tidigare. Vi arbetar i alla våra uppdrag i team och vi tror att våra nya lokaler kommer ge oss ännu bättre förutsättningar för att jobba effektivt och lära av varandra. Ett exempel kan vara att de som har arbetat länge ofta har en stor teoretisk kunskap som de kan förmedla till yngre kollegor och åt motsatt håll kan de yngre dela med sig av kunskaper inom teknik och digitala verktyg, berättar David.

– Nethouse och Kinnarps kommer att flytta in i juni. Drottningparken har ett ypperligt läge i direkt närhet till både City och Södra station. Huset är också lätt att besöka med bil via Örebros södra infart, där rondellen kommer att öppnas till Fabriksgatan berättar Per Gawelin, Affärsutvecklare på Aspholmen Fastigheter.

Roof arkitekter har ritat huset och det är Asplunds Bygg som är vår totalentreprenör.