SF hyllar Prince – visar Purple Rain på Filmstaden

Purple-Rain

Den 22 april nåddes världen av nyheten att stjärnan Prince gått bort, endast 57 år gammal. För att hylla den älskade artisten anordnar SF Bio en unik visning av filmklassikern Purple Rain tisdagen den 3 maj.

Filmen från 1984 blev det stora genombrottet för Prince. När världen informerades om Prince död startade en strid ström av hyllningar till den älskade artisten. SF Bios sätt att uppmärksamma Prince är att den 3 maj visa musikfilmen Purple Rain.

– För oss känns det fint att kunna erbjuda Prince fans möjligheten att samlas för att se filmklassikern Purple Rain på bio. Vi hoppas att det ska uppskattas, säger Thomas Runfors, informationschef på SF Bio.

Purple Rain hade premiär 1984 och var Prince genombrottsfilm. Prince spelar karaktären Kid som kämpar med sin jobbiga situation hemma och med att få ett genombrott med sitt band. Purple Rain är en musikfilm som hör till klassikerna i sin genre.

,