Allt fler unga konfirmerar sig – Nova Miller spelar på konfirmandfest

novamiller

Konfirmand- och ungdomssatsningen ”Inte som du tror” har gett resultat – allt fler ungdomar vill konfirmera sig hos Svenska kyrkan i Örebro. Den 20 maj är det dags för årets upplaga av den stora konfirmandfesten ”Inte som du tror”, med Nova Miller som huvudartist.

– Under 2012 valde 146 ungdomar att konfirmeras i Svenska kyrkan Örebro pastorat. 2013 var det 159, 2014 landade siffran på 182 och under 2015 hela 190 personer. En del i förklaringen är “Inte som du tror”, säger Jenny Holmberg, kommunikationsstrateg. Redan tidigare gjordes ett jättebra konfirmandarbete runt om i våra åtta församlingar och ungdomarna var supernöjda.

– Genom satsningen ”Inte som du tror” har vi lyckats berätta det. En del i satsningen är den stora konfirmandfesten “Inte som du tror”, som nu genomförs för fjärde året i rad. Nu med Nova Miller som huvudartist. Vi bjuder in både våra nuvarande konfirmander och de ungdomar i våra åtta församlingar som ska börja åttan i höst, säger Therese Blixt, pedagog i Längbro församling.

– För de nuvarande konfirmanderna är festen en final, berättar hon. De har satsat tid på att fundera över de stora frågorna i livet tillsammans med andra ungdomar i sin egen ålder. Att göra det, är att ta sina liv på allvar och det är värt ett riktigt firarkalas, tycker vi. För de ungdomar som ska börja åttan i höst, är festen en möjlighet att få en bättre bild av vad konfa är och kan vara. Är man lite nyfiken, är den här kvällen ett bra tillfälle att bara komma förbi och kolla läget.

Inför hösten 2016 erbjuder de åtta församlingarna i Örebro pastorat 15 nya konfagrupper över hela Örebro – små och stora, med olika teman och inriktningar och på olika veckodagar.

Källa: Svenska kyrkan, Örebro

, ,