Rekordmånga söndagscyklister på Stortorget

cykel (2)

Närmare 130 cyklister samlades på Stortorget på söndagsmorgonen för säsongens sjunde gemensamma motionsrunda, arrangerad av Örebrocyklisterna. Den här gången gick turen till Viiby krog, för ett fikastopp, innan det bar åter till Örebro på blandade småvägar. En sväng på cirka tio mil.

Cyklisterna delas in i olika fartgrupper, beroende på hur snabbt man vill cykla, med 10-15 cyklister i varje grupp. Det är också viktigt för trafiksäkerheten att inte grupperna är för stora. En nybörjargrupp finns även för dem som aldrig privat på klungcykling tidigare. De tog sig an utmaningen att cykla upp till Ånnaboda denna soliga söndag. Nästa helg blir det fullt upp för såväl cyklister som arrangörer.

Lördagen den 14 maj körs motionsklassikern Hjälmaren Runt för fyrtionionde gången, med start och mål vid Säbylundshallen och en ny motionsrunda från Stortorget på söndagen.

text och bild: Tomas Jennebo