Stjärnskottet Negin Azimi pratar om entreprenörskap

Negin

På fredag den 13 maj kommer Negin Azimi till Örebro för att delge sin syn på entreprenörskap. Bakom inbjudan står Kennet Nilsson (S), Kommunstyrelsens ordförande och Matchning.nu som är ett samarbetsprojekt mellan Örebro kommun, Arbetsförmedlingen och näringslivet och som hjälper ungdomar till arbete och praktik.

Negin Azimi är en snart 18 år och världens yngsta TEDx arrangör. Hon är en eftertraktad föreläsare inom näringslivet och utsågs nyligen till en av Sveriges supertalanger samt en av världens främsta tjugo unga stjärnskott av Veckans affärer.

År 2014 fick hon utmärkelsen Sveriges Ungdomsentreprenör av Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia. Samma år var hon inlednings- och avslutningstalare vid Svenskt Näringslivs årsstämma och den yngsta representanten som inbjöds delta på utrikesdepartementets och Regeringskansliets ”Global Forum on Migration and Development” där FN:s generalsekreterare Ban Ki Moon bland annat deltog. Hon har även blivit tillfrågad att sitta i styrelsen för Robert F. Kennedy Center For Justice And Human Rights samt jobba som deras föreläsare.

Fredag 13 maj kl. 11.45-12.50 i Rikssalen på Örebro slott kommer Negin Azimi att delta i ett lunchmöte där hon i ett samtal med Stina Storm från City Örebro, pratar om sitt entreprenörskap. På träffen berättar Kenneth Nilsson (S) om allt spännande som händer Örebro nu och i framtiden. Alexander Axén tränare i ÖSK berättar om årets spännande fotbollssäsong. Matchning.nu som är ett samarbetsprojekt mellan Örebro kommun, Arbetsförmedlingen och näringslivet och som hjälper ungdomar till arbete och praktik.