wec360 ökade omsättningen med nära 40 procent – stor aktör inom 3D-visningar

En av de stora aktörerna inom 3D-visualisering i Sverige, utvecklingsföretaget wec360°, fortsätter att växa i snabb takt. Företaget arbetar bland annat med att presentera kommande byggprojekt och har flera av landets största bygg- och fastighetsföretag som kunder. Under första kvartalet i år ökade wec360° sin omsättning med 37 procent, jämfört med samma period förra året, till 5,2 miljoner kronor.

Resultatet ökade med 54 procent jämfört med första kvartalet i fjol, till 923 000 kronor.

wec360° har nyligen presenterat flera nya tjänster där byggbolag kan visa upp verklighetstrogna och detaljerade tredimensionella beskrivningar av bostäder som ännu bara finns på ritbordet. Tjänst­erna bygger på en egenutvecklad teknik där lägenhetsköparna, med hjälp av till exempel VR (virtual reality) och AR (förstärkt verklighet), kan få hjälp att välja vilken bostad som passar dem bäst. Under 2015 stärktes företagets kundbas dessutom med flera allmännyttiga bostadsbolag, där wec360° nu är leverantör till över 60 kommunala bolag.

– Vår starka tillväxt beror till stor del på att kunderna uppskattar vår kvalitet, vår tekniska och innovativa nivå samt vårt professionella arbetssätt, säger företagets VD Mattias von Corswant, som tillsammans med Per Hjaldahl också är grundare och huvudägare.

wec360° grundades år 2008 och har 14 anställda i Örebro och Solna. Dess­utom anlitas under­leverantörer i flera länder.