Klart med ytterligare fem byggföretag till Södra Ladugårdsängen

För två veckor sedan blev det klart med de fem första byggaktörerna som får bygga på Södra ladugårdsängen, Örebros nya stadsdel. Nu är det klart med ytterligare fem byggaktörer i etapp 1.

De fem byggaktörerna som Örebro kommun nu skriver reservationsavtal med är:

  • Magnolia Bostad AB med arkitektbyråerna CF Möller Architects
  • Sveab Projektutveckling AB med Backhans & Hahn Arkitekter
  • Riksbyggen Ekonomisk Förening med Clarus Arkitekter
  • Fastighets AB LE Lundberg med Mondo Arkitekter
  • John Ekströms Bygg AB med arkitektbyrå White Arkitekter

– Det gläder mig att vi nu kunnat ta nästa steg i utvecklingen av Södra Ladugårdsängen. Örebro har ett eget arbetssätt när det gäller utvecklingen av nya bostadsområden. Vi gillar tydligheten i deras process och hoppas att fler kommuner i framtiden tar till sig den, säger Fredrik Lidjan, verkställande direktör för Magnolia Bostad.

– Vi har en av Sveriges snabbaste processer för markanvisning samtidigt som vi kan säkerställa en hög kvalitet genom de gemensamma förstudierna. I slutänden leder detta till nya intressanta arkitektoniska lösningar och en bra miljö för alla som kommer att bo, verka och vistas i Södra Ladugårdsängen, säger Peder Hallkvist, stadsarkitekt på Örebro kommun.

,