Polisen varnar nu för tjuvar – som går in i villor med larm

villalarm2

Polisen i Örebro varnar nu villaägare för inbrottstjuvar. Tjuvar som även bryter sig in i villor med larm. ”De väljer att ta sig in genom toalett eller sovrumsfönster som oftast inte omfattas av larmfunktionen. Polisen vill varna för dessa typer av inbrott och uppmanar de boende i villaområdena att starta grannsamverkan”, skriver polisen på sin Facebooksida.

”Tips för att undvika att bli av med smycken och andra värdesaker: Förvara smycken i låsta värdeskåp om ni reser bort. Smycken som sällan används bör förvaras i bankfack eller liknande. Låt dem aldrig ligga i sängbordslådan eller i badrummet eller hallen. Där letar tjuven först! Förvara inte mycket kontanter hemma om det inte är nödvändigt. Reser ni bort, lås in pengarna i kassa- eller värdeskåp! Skulle ni ändå drabbas av inbrott ökar chanserna att få tillbaka sakerna om de är märkta. Det finns olika sätt att märka sina värdesaker och information om det finns på SSF och BRÅ:s hemsidor”.