Open Art ger sommarkurs för ungdomar – nya perspektiv på konst och teknik

open art ungdom (2)

I ett nytt samarbete mellan Open Art, Studieförbundet Sensus och Komtek bjuds örebroungdomar mellan 15–20 år in att delta i en tre veckor lång sommarkurs, DIY ARTLAB. Tanken med projektet är att man vill frambringa nya perspektiv på konst och teknik och väcka skaparlust och självkännedom. E

fter fjolårets framgång med ungdomsprojektet DIY är Open Art tillbaka med en ny omgång, den här gången i ny skrud tillsammans med Komtek och Sensus. Precis som förra gången får ungdomar en chans att upptäcka sin kreativa förmåga under handledning av erfarna konstnärliga ledare via inspirerande workshopar och eget skapande.

– Nytt för i år är ett större fokus på mötet mellan konst och teknik. Målet med samarbetet är att skapa en trygg plattform där ungdomar oavsett socioekonomisk bakgrund får ett spännande forum att utveckla sitt egna skapande på ett experimentellt tillvägagångssätt. Med projektet vill vi särskilt nå elever som känner sig skoltrötta, redan kreativt och tekniskt intresserade samt ensamkommande flyktingbarn, säger Elin Persson, enhetschef Open Art.

,