Bostadspriserna upp åtta procent på ett år

Bostadspriserna i Örebro län fortsätter sin stadiga uppgång. De senaste tolv månaderna har bostadsrättspriserna stigit med hela åtta procent och det genomsnittliga priset för en bostadsrätt är nu drygt 1,5 miljoner kronor.

Även villapriserna i länet stiger. Den totala uppgången ligger också här på åtta procent det senaste året och genomsnittspriset för en villa är nu nära 1,9 miljoner kronor. Det avslöjar nya siffror från Mäklarstatistik som Svensk Fastighetsförmedling tagit del av.

– I Örebroregionen präglar lågt utbud och hög efterfrågan bostadsmarknaden. Jämfört med många andra län finns här ett relativt lågt antal ägda bostäder och i kombination med att vi får omkring 2 000 nya kommuninvånare varje år så har det en tydlig effekt på bostadsmarknaden. Man måste ha någonstans att bo och så länge tillgången på lediga bostäder är låg kommer priserna fortsätta uppåt, säger Fredrik Sevelin, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Örebro.

,